Het afgelopen jaar is voor ons als gemeente heel moeilijk geweest. Door alle corona maatregelen mochten  de normale kerkdiensten niet gehouden worden en eigenlijk valt er dan heel veel weg.

Wel konden we de diensten gelukkig  online volgen maar toch  je mist veel.

Gelukkig mogen we sinds een aantal weken weer als gemeente bij elkaar komen ook al is dat met wat beperkende maatregelen.  Maar toch: we kunnen weer samenkomen op zondagmorgen.

Het is jammer dat nog niet alle gemeenteleden de stap durven zetten om op zondagmorgen weer naar de kerk te komen want het als gemeente bij elkaar komen is een heel belangrijk onderdeel van het samen gemeente zijn.

Het contact met elkaar  op de zondag morgen (natuurlijk ook op overige dagen) is  van wezenlijk belang om als gemeente iets voor elkaar te betekenen. Soms vraag ik mij weleens af : Wat moeten we doen waardoor  meer  gemeenteleden  naar de kerkdienst komen op de zondagmorgen.

Helaas weet ik het niet. Wel weet ik dat door de maatregelen die er genomen zijn  de kerkdiensten veilig bijgewoond kunnen worden.

De gemeenteleden die intussen wel naar de kerk komen zouden het heel erg fijn vinden als er de komende tijd weer meer  gemeenteleden elkaar  kunnen ontmoeten  rondom de zondagse eredienst.

We zingen weer en na de dienst is er onder het koffiedrinken contact met elkaar.

Wilt u  zondagmorgen   naar de kerk komen  laat dat dan  even weten via de mail: hDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06-27592061 (Piet Vollaard).

Komt u ook weer??  Weet dat u hartelijk welkom bent.

namens de 1.5 m kerk cie

Piet Vollaard

Contant geld is lang niet meer vanzelfsprekend. Betalen doen we steeds vaker met de pinpas en ook het betalen met de smartphone komt steeds vaker voor. Deze ontwikkelingen zijn niet meer tegen te houden, maar hebben wel tot gevolg dat het voor mensen moeilijker is om mee te doen met de collecte tijdens de dienst. Voor dit probleem hebben we vanaf komend weekend een oplossing, want dan gaan we van start met digitaal collecteren door middel van een smartphone. Dit systeem zal gebruikt worden naast de gewone manier van collecteren. Doneren met contant geld kan altijd en voorlopig ook nog met collectebonnen.

Open de app, kies hoeveel je wil geven en kies hoe je wil geven en klaar! Misschien ken je Givt al en gebruik je Givt al als geefmiddel voor andere collectes. Misschien ken je Givt nog niet, of heb je wel eens van Givt gehoord maar ben je nog geen gebruiker van de Givt-app. Hoe dan ook, we vertellen je graag meer over het gemak en de voordelen van geven met de Givt-app.

Hoe werkt het?

Download de Givt-app (gratis) uit Google Play of de App Store en registreer je, en je bent klaar voor gebruik!

Wanneer je de app gaat gebruiken om te geven:

• Open de app
  • Je komt direct in het geefscherm. Hier geef je aan wat je wilt geven. Zijn er meerdere verzameldoelen?

Klik op + collecte toevoegen en geef aan wat je voor het 2e en eventueel het 3e doel wilt geven

• Kies hoe je wilt geven (dat kan op 4 manieren):
  • Geven via de collectezak (in de collectezak zit namelijk een sensor): beweeg je telefoon langs de collectezak en je kunt je telefoon weer opbergen
  • QR code: er opent een camerascherm, scan de QR-code en je kunt je telefoon weer opbergen of gebruik deze QR-code:
    qr code kerk
  • Lijst: kies onze kerk uit de lijst (GK de Hoeksteen Numansdorp), klik op de naam van onze kerk en je kunt je telefoon weer opbergen
  • Locatie: kies voor geven op locatie en bevestig dat je aanwezig bent in de locatie die op je scherm verschijnt, en je kunt je telefoon weer opbergen.

Heb je een vraag of kom je er niet helemaal uit? Bel gerust Ruud de Groot 06 53166290. We helpen je graag een handje. Kijk voor meer informatie over Givt op www.givtapp.net.

Liever bijdrage aan de collecte zonder Givt?

Ook dat is uiteraard mogelijk.
Je kunt de bijdrage voor de collecte rechtstreeks storten op de bankrekening van de kerk of diaconie

Rek.nr kerk is:           NL59 RABO 03 7371 2057

Rek.nr diaconie is:     NL07 RABO 03 7370 9889